for art...
1- Hayat yolculuğunuzu nasıl tanımlarsınız ve bu yolculuğunuzun devamında olmasını istediğiniz hayal/hedefleriniz nelerdir?
Hayat yolculuğumu iki bölüme ayırıyorum. Birinci bölüm; bir dağın zirvesine meşakkatli yorucu bir tırmanış ile zirveye ulaşma mücadelesi, ikinci bölüm ise ilizyondan çıkıp hayatın “an” da ki coşkusunu dengeli bir biçimde idare edip yaşamak…Devam eden sürecimde öncelikle sağlıklı ve sağlam adımlarla içimdeki çocuğu yaşatmak, doğanın kucağında tarıma dayalı geleneksel ürünlerimizin üretimine ağırlık verip ekim dikim işleri ile ilgilenmek.Yazmış olduğum “şiirlerim ve mektuplarım”dan oluşan kitabımın basımının gerçekleşmesi ve okurseverlerle buluşması ve sonrasında “öykülerden” oluşan kitap yazımımın hazırlığı ile ilgilenmek ve elde edilecek gelirler ile ihtiyaç sahiplerine, haycanlara destek olmak…
2- Yazmaya nasıl başladınız? Ne için ve hangi duygular içerisinde yazıyorsunuz?
Aslında yazmaya iç sesimin derin suskunluğunu, inatçılığını bazende kırgınlığını ifade edebilmek için günlük yazarak başladım. Zaman içinde bu kalıptan çıkarak evrensellik ilkesi gerçekliğinde, özgürce duygu ve düşüncelerimin yürüyen kalemi olmaya inandım ve böyle ilerlemeyi tercih ettim. Toplumsal sorunlar ve yaşam hikayelerinden,kendi sitemlerimin, serzenişlerimin çerçevesinde sevginin gücüyle yazılarımı yazıyorum…
3- Kitaplarla olan ilişkinizi nasıl tanımlarsınız? Hangi tür kitaplar ve hangi yazarlar daha fazla ilgi alanınızda?
Okumayı ve araştırmayı çok seviyorum.Aynı anda şiir, roman ve öykü kitapları sarmalının içinde olmayı da çok seviyorum.Kitaplarla tamamlandığımı sonsuz ve kusursuz bir ilişki içinde olduğumu hissediyorum.
Biyografi,günlük yaşamları konu alan,realist ve serüven içerikli roman ve yazılar ilgi alanımda.,. Öykü de Sait Faik Abasıyanık ve Anton Çehov çok ilgimi çekiyor.Franz Kafka , Stefan Zweig,Victor Hugo, Dostoyevski, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Türk ve Dünya edebiyatından ilgilendiğim diğer yazarlar.
4- Hayatı nasıl tanımlıyorsunuz? Motivasyon kaynaklarınız nelerden oluşuyor ve hem kendinize hem insanlara sunmak istediğiniz başat tavsiye nedir?
Hayat her gün yeniden yeşillenmeye hazır bir umut , düştüğün anda yinelenen bir doğum ve rüya aleminde var oluşun sonsuz yönünü tattıran bir hüzme… En önemli motivasyon kaynağım doğa,çocuklar ve canlılar. Ek olarak film izlemek, yazarken müzik dinlemek ve doğada güzel bir yürüyüş. Kendime ve insanlara tavisyem: Sürekli sorgulayıcı ve araştırmacı olmaları, koşulsuz sevginin dinginliğinde bütünleşmek ve yozlaşmadan huzur içinde insanca yaşamak.
5- Hayat hikayeniz ile yazdıklarınızın ilişkileri nasıldır?
Yaşadığım tüm his ve duygularımın içsel akışıdır kaleme aldığım yazılarım. Ve genelde yazdıklarım yaşamımda kaybettiklerime duyduğum özlemden ileri geliyor.
6- Bir kelime veya bir cümlelik tanımlamalar eşliğinde:
En sevdiğiniz eşyanız, sizi en fazla mutlu edecek şey, keşke tekrar yaşasaydım dediğiniz olay?
En sevdiğim eşyam kitaplarım. Beni en fazla mutlu edecek şey ışık olup giden, Anne – Baba ve Ağabey ile sonsuz bir yaşam. Sosyal proje kapsamında yazımın olduğu Destek yayınlarından yayınlanan İmza: Ben adlı kitap lansmanını, tüm sevdiklerimle aile, arkadaş ve yakınlarımla bir arada olmanın keyfini tekrar yaşamak isterdim…
7- eecstaticc’i genel çerçevede nasıl yorumluyorsunuz? eecstaticc tarafından yayınlanan yazı/yazılarınız ve eecstaticc Sanat Kitapları hakkında neler söylemek istersiniz ve son olarak belirtmek istediğiniz şeyler nelerdir?
eecstaticc’i sanatla ilgilenenler için bir kanal, bir ışık olarak görüyorum.Yazıyla kendini ifade edenlerin karşısına çıkmış güzel bir fırsat. Yazmayı seven bir çok insan var.Yazdıkları alıcıya ulaşmadan yitip gidiyor. eecstaticc sanat kitapları tüm yazan insanların başka insanlara da ulaşmasına, onların hayatına dokunmasına hatta gelişmeleri için ilham olmasına pusula oluyor. Son olarak belirtmek isterim ki sanatın her dalı insanı iyileştirir, farklı bakış açıları kazandırır ve kişiyi alır olmak istediği yere götürür.
Sanat ve umutla…
Instagram: @nesrinayvaz
Twitter: @NesrinAyvaz
Nesrin Ayvaz
Ocak 2022